کلیه رانندگان وسایل نقلیه برای سوار و پیاده کردن مسافران و یا سرنشینان خود باید تنها در محل های مجاز و یا در منتهی الیه سمت راست سواره رو توقف نمایند.
هرگونه توقف کوتاه یا طولانی وسایل نقلیه در خط های عبور یا مسیر وسایل نقلیه و پیادگان و همچنین توقف وسایل نقلیه در حاشیه راه ها برای عرضه و خرید و فروش کالا که موجب تجمع اشخاص و یا وسایل نقلیه در محل یا انحراف دید و یا کاهش توجه رانندگان از رانندگی و احتمال وقوع تصادف گردد ممنوع است. رانندگان وسایل نقلیه در صورت توقف اضطراری که امکان انتقال وسیله نقلیه به بیرون خط و یا مسیر عبوری وجود نداشته باشد، موظفند با نصب علائم، از فاصله ۷۰ متری رانندگان وسیل نقلیه دیگر و پیادگان را آگاه سازند.
هیچ راننده ای مجاز نیست وسیله نقلیه ای را که موتور آن روشن است حتی در محل مجاز متوقف سازد و خود از آن پیاده و دور گردد. در معابر شیب دار پس از توقف، رانندگان باید چرخ های جلو وسیله نقلیه را به سمت کنار راه بپیچانند و سپس با رعایت دیگر نکات ایمنی، موتور را خاموش و پیاده شوند، مگر در راه هایی که کناره آنها منتهی به پرتگاه باشد.
نمونه سوالات آیین نامه رانندگی
سوال ۱: در چه فاصلهای از ورودی یا خروجی مراکز آتش نشانی، پلیس و بیمارستانها توقف وسایل نقلیه ممنوع است؟الف. ۵متری ب. ۱۵ متری ج. ۳۰ متری د. محدودیت ندارد
پاسخ صحیح: ب
سوال ۲: در محل توقف کنار خیابان حق تقدم عبور با وسیله نقلیهای است که …
الف. اتومبیلی که مستقیم حرکت میکند ب. اتومبیلی ضمن حرکت با دنده عقب مشغول پارک کردن است ج. هر دو مورد د. هیچکدام
پاسخ صحیح: ب
سوال ۳: در کدامیک از محلهای زیر توقف اتومبیل ایجاد خطر کرده و مانع عبور سایرین خواهد شد؟
الف. مقابل درب ورودی ساختمانها ب. حریم ایستگاه اتوبوس ج. حریم تقاطعها و گذرگاه عابر پیاده د. تمام موارد
پاسخ صحیح: د