ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 1 پست ] 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: دانستنیهای پزشکی
پستارسال شده در: شنبه 24 فروردین 1392, 8:45 am 
عضو سایت
عضو سایت
نماد کاربر
آفلاين
تاريخ عضويت:يکشنبه 20 اسفند 1391, 11:56 am
پست ها :
141 پست
محل سکونت:
تهران
تشکر کرده اید:
313 مرتبه
تشکر شده:
280 مرتبه در 45 پست ها

محل تولد: تهران

مصرف انار ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد


يك كارشناس تغذيه اظهار داشت: وجود ويتامين C موجود در انار در كم خوني و فقرآهن و پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي كه در فصل پاييز افزايش مي‌يابد، موثر است.
يوسف نقيايي كارشناس تغذيه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه يزد، گفت:‌ ارزش غذايي در صد گرم ميوه انار، حاوي 60 كيلو كالري انرژي،1 گرم پروتئين، 1گرم چربي،260ميلي گرم پتاسيم است كه پتاسيم از عناصري است كه براي پيشگيري از ناراحتي‌هاي قلبي عروقي توصيه مي‌شود.


 


وي با اشاره به 5 ميلي گرم آهن موجود در انار گفت: اين مقدار آهن در خون سازي و پيشگيري از فقر آهن و كم خوني موثر است.


اين كارشناس تغذيه يادآور شد: انار داراي ويتامين‌هاي گروه B است كه عمدتا اين ويتامين‌ها در واكنش شيميايي ضروري بدن نقش دارند، همچنين ويتامين B1 كه در پيشگيري از ناراحتي عصبي موثر است.


نقيايي با بيان اين كه خوردن انار با هسته براي افرادي كه ناراحتي گوارشي ندارند، توصيه مي‌شود، گفت: از موادي كه در انار حائز اهميت است، وجود مواد پلي فنوليك، آنتي سيامين، اسيدالاژيك كه جزء رنگدانه‌هاي موجود در انار بوده و در جلوگيري از سرطان سينه و پروستات نقش به سزايي دارد.


وي افزود: انار در بهبود تصلب شرايين، ‌پيشگيري از آلزايمر و كاهش فشار خون، كلسترول و درمان كم خوني نقش به سزايي دارد.


وي گفت: ‌آنتي اكسيدان موجود در انار سه برابر چاي سبز است كه نشان از اهميت انار در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي دارد.


نقيايي يادآور شد: انار در جلوگيري از پوكي استخوان در بعد از يائسگي نقش مهمي داشته و مصرف آن براي زنان سالمند توصيه مي‌شود.


وي در پايان خاطرنشان كرد: ‌اخيرا با تكنولوژي‌هاي جديد، از هسته انار روغني استخراج مي‌شود كه اثرات بسيار مفيدي در بدن داشته و حاوي امگا 3 و اسيد چرب اشباع نشده بوده و مانع از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي‌شود.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 علت سکسکه چیست؟


 سکسکه ناشی از انقباض دیافراگم، پرده عضلانی درون قفسه سینه است که نقش مهمی در تنفس دارد.



در هنگام دم یا فروبردن هوا دیافراگم منقبض و در هنگام بازدم یا بیرون دادن هوا دیافراگم شل می‌شود.

سکسکه یک فعالیت عضلانی اسپاسمی و غیرارادی در دیافراگم است.


معده‌ مملو از غذا می‌تواند دیافراگم را تحریک کند و باعث رشته‌ای از سکسکه‌ها شود.
ورزش یا استرس نیز می‌توانند حمله سکسکه را برانگیزند. اما سکسکه اغلب بدون علت مشخصی رخ می‌دهد.


یک فرضیه این است که سکسکه ممکن است بازمانده‌ای از یک بازتاب ابتدایی مکیدن – مربوط به دوران نوزادی- باشد. سکسکه هر کارکردی که در قدیم داشته، در زندگی امروز بیشتر  آزارنده است و هر کسی مدعی است که راه علاجی برای آن سراغ دارد.


شیوه‌‌هایی از نگهداشتن نفس،ترساندن ناگهانی،مکیدن قند، نوشیدن آب در حالت وارونه یا حتی انجام دادن ملایم مانور هیلمیک که در اصل برای خارج کردن لقمه گیر کرده در گلو به کار می‌رود.


بسیاری از این اقدامات در واقع به علت متوقف‌کردن موقت ریتم تنفس موثر واقع می‌شوند.


 








 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


غذاي سالم براي سنين مختلف



نوزادان:


بهتر است مادر، نوزاد خود را تا 2 سال شير دهد تا مواد غذايي لازم به بدن نوزاد به حد کافي برسد. مادران اين نکته را به ياد داشته باشند که به هيچ عنوان شکر به غذاي نوزاد خود اضافه نکنند و از همان ابتدا فرزند خود را به روش درست و سالم غذا خوردن، عادت دهند. اين نکته را نيز به ياد داشته باشند، که هر چه غذاي سالم به کودک بدهند، به همان اندازه سلامتي آينده کودک خود را رقم زده اند.


کودکان و نوجوانان:


کودکان و نوجوانان به مقدار بسيار کم مي توانند از شکر و مواد شيرين کننده استفاده کنند. بدن آنها براي بهتر و سريع تر رشد کردن، به ورزش و تغذيه صحيح نياز دارد.


چربي غذاي خود را کم کنيد:


در رژيم غذايي بزرگسالان بهتر است چربي هاي اشباع حذف شود.


چربي هاي اشباع، همان چربي هايي است که از  بدن جانوران به دست مي آيد. اين نوع چربي راحت تر از چربي هاي غير اشباع، به سلول هاي چربي مي رود و باعث عدم کارآيي اعمال بدن مي شود.


اما چربي هاي غير اشباع اثرات مفيدي را بر روي بدن انجام مي دهد و باعث کاهش کلسترول و فشار خون مي شود.


براي تامين انرژي رژيم غذايي، نياز به چربي نيز مهم است. بهترين رژيم غذايي آن است که چربي موجود در آن محدود باشد.


نوزادان وکودکان بايد آب نيز بنوشند، تا بدن آنها بتواند عملکرد مناسبي داشته باشد.


غذاهاي حاوي کلسيم و آهن بخوريد


کلسيم يک ماده معدني است که بسيار براي نوزادان و دختران و زنان با اهميت است. کلسيم در غذاهاي زيادي وجود دارد، از قبيل: لبنيات، انجير، آلو، سبزيجات برگ سبز ، ماهي سالمون و غيره .


آهن نيز يک ماده معدني است که براي دختران و زنان و ورزشکاران و گياهخواران داراي اهميت فوق العاده زياد مي باشد. آهن در گوشت ها، غلات، حبوبات، سبزيجات برگ سبز، کدو حلوايي، تخم مرغ، آجيل و غيره يافت مي شود.


اجازه ندهيد کودکان صبحانه نخورند:


کودکان دبستاني غالباً صبحانه نمي خورند و به اين خاطر، وعده غذايي اصلي و مقوي خود را ازدست مي دهند. بايد والدين به اين بچه ها يک غذاي مقوي در وعده صبحانه بدهند و يا در مدرسه صبحانه خود را بخورند.


کودکاني که صبحانه نمي خورند، از لحاظ تغذيه اي کمبود دارند. کمبود هاي آنان عبارت است از:


کلسيم


آهن


فيبرهاي غذايي


ويتامين ها ، مخصوصاً ويتامين هاي B3 و B12.


نشان داده شده است که کودکاني که صبحانه مي خورند، يادگيري بيشتري دارند و به همان نسبت فعاليت آنان نيز بيشتر مي شود.


چند پيشنهاد براي خوردن صبحانه سالم:


- ميوه تازه به همراه نان هاي سبوس دار و شير کم چرب.


- نان به همراه پنير، گوجه فرنگي و شير کم چرب.


- لوبياي پخته شده، نان و شير و يا چاي.


اصول زير را همگان رعايت کنيد تا از زندگي خود لذت بريد:


- غذاي خود را کم نمک درست کنيد و از نمک در سر سفره جداً خودداري کنيد.


- از تمام گروه هاي مواد غذايي استفاده کنيد از قبيل: لبنيات، سبزيجات، ميوه جات، گوشت ها و کربوهيدرات ها .


- اصل تنوع و تعادل را در رژيم غذايي خود رعايت کنيد.


- بهتر است نان هاي سبوس دار يا نان هاي سياه مصرف کنيد.


- از مقدار کمي شکر و قند استفاده کنيد.


مهمترين نکته، تعادل بين غذاي خورده شده و ورزش مي باشد. هر دوي اين موارد باعث ايجاد تعادل و تناسب اندام مي شود.




بهتر است براي درست رژيم گرفتن نزد پزشک خود و يا متخصص تغذيه برويد تا مطمئن شويد که تمام مواد غذايي که بدنتان احتياج دارد، را دريافت کرده ايد.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



بستنی ای که چاق نمی کند.             

محققان موفق شده‌اند ماده‌ای را از یك ماهی اقیانوس به دست آورند كه برای ساخت بستنی استفاده می‌ شود و انسان را چاق نمی ‌كند.


به گزارش بی ‌بی ‌سی، این یك ماده پروتئینی است كه از خون یك ماهی اقیانوسی به دست می ‌آید و می ‌تواند درجه حرارت شكل‌گیری بستنی را كاهش دهد و به این ترتیب مقدار كمتری كره و خامه یا چربی در فرآورده‌های نهایی بستنی‌ سازی مورد نیاز خواهد بود.


شركت unlieve كه چند مارك معروف بستنی را در آمریكا تولید می ‌كند، توانسته است با استفاده از تكنولوژی اصلاح ژنتیكی (GH) مجوز لازم برای تولید این بستنی را در آمریكا به دست آورد، ولی هنوز هم از پای ننشسته است و سخت در تلاش است تا با كسب مجوز تولید این بستنی در انگلستان، بازار این نوع بستنی را در این كشور نیز از آن خود كند.


این ماهی جالب، یك مار ماهی است كه در اقیانوس اطلس شمالی زندگی می ‌كند. در خون این ماهی پروتئینی وجود دارد كه باعث می شود، خون او در اعماق اقیانوس‌های نزدیك به قطب شمال یخ نزند و به این ترتیب این مارماهی به حیات خود ادامه دهد. جالب است بدانید در طبیعت مشابه این نوع پروتئین زیاد یافت می‌ شود و در خون حشرات، گیاهان و ماهی‌های دیگر نیز پروتئین‌های مشابهی وجود دارند كه با تغییر اندازه و شكل بلورهای یخ در بدن این جانداران به ادامه حیات آنها كمك می‌ كنند.


محققان شركت آنلیور می‌ گویند: چون استخراج این پروتئین از ماهی از نظر تجاری برایشان مقرون به صرفه نبود با استفاده از یك مخمر اصلاح ژنتیكی شده، پروتئین را در مخزن‌های بزرگ در بسته، تولید كرده‌اند. صاحبان این شركت ادعا دارند در فرآورده نهایی، هیچ ماده ی اصلاح ژنتیك شده‌ای به بستنی وارد نخواهد شد و مخمرها نیز به بستنی افزوده نمی‌ شوند. از سوی دیگر میزان این پروتئین در بستنی‌هایی كه به این روش ساخته می ‌شوند، بسیار اندك است.


بستنی‌هایی كه با این روش تولید می شوندند، 50 درصد چربی كمتر و 30 درصد كالری كمتری دارند، بنابراین در میان افراد چاق كه در به در دنبال وزن كم كردن هستند، طرفداران زیادی خواهند یافت.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 


توصیه های بهداشتی در زمینه استفاده از ظروف یک بار مصرف


رييس‌اداره بهداشت مواد غذايي وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي از مردم خواست براي نگهداري مواد غذايي داغ درظروف يك بار مصرف از ظروف با رنگ شيري و كدر داراي مجوز وزارت بهداشت استفاده كنند.


 


مهندس"سيد رضا غلامي " روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد كه ظروف يك بار مصرف با رنگ شفاف ، روشن و شيشه‌اي رنگ بايد براي مواد غذايي سرد استفاده شوند و تحت هيچ شرايطي نبايد براي توزيع مواد غذايي داغ از آن‌ها استفاده كرد.


وي افزود : مواد غذايي داغ در ظروف يك بار مصرف با رنگ روشن و شيشه‌اي به علت ضعيف بودنشان موجب آزادشدن مونومرها(مواد شيميايي) مي‌شود و اين مونومرها چون شيميايي هستند سلامت انسان‌ها را به مخاطره مي‌اندازند و سزطان زا هستند.


اين مقام مسوول در وزارت بهداشت به افرادي كه قصد توزيع نذورات در ماه مبارك رمضان را دارند ، توصيه كرد از ظروف يك بارمصرف روشن، شفاف وشيشه‌اي رنگ فقط براي توزيع مايعات و موادغذايي خنك مثل شربت ، شيرسرد ، آب و سبزيجات استفاده كنند.


غلامي با اشاره به نذورات مردمي در شب‌هاي قدر خاطرنشان كرد: اگر قرار است غذاهاي طبخ شده پس از دو ساعت ماندگاري در اين ظروف مصرف شوند بايد غذا در شرايط مطلوب يعني زير دماي ‪ ۱۴‬درجه يا بالاي ‪ ۶۰‬درجه نگه‌داشته شود.


به گفته وي ، اين مواد غذايي را بايد روي شعله گاز آرام قرار داد تا از آلودگي ثانوي جلوگيري شود.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


تغيير رنگ پوست را جدي بگيريد


 هيپوملا‌نوزيس " يا تغيير رنگ پوست به صورت كاهش رنگ , نوعي بيماري است كه ممكن است مو , پوست يا چشم را درگير كند . عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت : تغيير رنگ پوست به صورت كاهش رنگ يا هيپوملا‌نوزيس از آن جهت در كودكان اهميت دارد كه ممكن است اين بيماري مادرزادي باشد اما مادران به علت اين كه فرزندشان در بدو تولد پوستشان فاقد رنگدانه است متوجه آن نشوند و نتوانند تشخيص دهند.دكتر وليخاني افزود : انواع مادرزادي اين بيماري مي تواند مو , پوست يا چشم را درگير خود كند و به علت اين كه رنگدانه ندارد, تشخيص آن بسيار آسان است .اين متخصص تصريح كرد : اما تعدادي از بيماري ها حالت خال يا نويك دارند مانند خال هاي بدون رنگدانه كه اين بيماريها از نظر تشخيص افتراقي با لك و پيس بسيار با اهميت هستند.وي گفت : ما مي توانيم با استفاده از يك لا‌مپ وودلايت " s Light'Wood " حتي در مطب اين تشخيص اين بيماري را بدهيم اما مجموعه‌اي ازبيماريهاي التهابي نيز وجود دارد كه مي تواند متعاقب آن رنگدانه كم شود , مانند بعضي التهابات پوست كه مادران را نگران لك و پيس مي كند.دكتر وليخاني افزود : البته تشخيص افتراقي اين بيماري از هيپوملا‌نوزيس نيز با آزمايش يا لا‌مپ امكانپذير است .


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




_________________
میان ماندن و رفتن درنگ بیهوده است شتاب باید کرد!


بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
کاربران زیر از شما کاربر محترم tina22 به خاطر این پست تشکر کرده اند
ariaazizi (شنبه 24 فروردین 1392, 8:47 am), akbarabadi (شنبه 24 فروردین 1392, 8:53 am), nigouel (شنبه 24 فروردین 1392, 9:39 am), javad azizi (شنبه 24 فروردین 1392, 3:30 pm)
نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 1 پست ] 


مباحث مرتبط
 مباحث   نويسنده   پاسخ ها   بازديدها   آخرين پست 
موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. دانستنیهای زنانه درباره بهداشت دهان و دندان

saayeh

0

578

پنج شنبه 17 اردیبهشت 1394, 5:37 am

saayeh نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. نابغه های پزشکی ایران

moein

0

169

سه شنبه 5 آذر 1398, 9:10 am

moein نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. طراحی سایت نوبت دهی آنلاین پزشکی

moein

0

154

شنبه 30 شهریور 1398, 6:40 am

moein نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. تاپیک های مشاوره ای کنکور های ازمایشی پزشکی

sohheyla7325

0

65

سه شنبه 2 اردیبهشت 1399, 5:44 am

sohheyla7325 نمایش آخرین ارسال

 


چه کسي حاضر است ؟

كاربران آنلاين: بدون كاربران آنلاين


شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد

جستجو براي:
انتقال به:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
MilajerdSoftwareGroup Powered by: M.S.G | base on: phpbb 3.0.12 | Persian translator: Maghsad
phpBB SEO