میرزاقاسمی، ترشی تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهم ترین غذهای محلی گیلان است. کولی غورابیج یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. (کولی) کولی که نوعی ماهی میباشد بر دو نوع است: سیا کولی و کاس کولی. هر دو نوع بسیار خوشمزه و لذیذ است. آنها را گیلانیها همراه پلو خورش میخورند یا با کته و کره فراوان و لوله پیاز (شبیه پیازچه) نوش جان میکنند. هنگام تهیه کولی باید مانند ماهیهای دیگر دقت کرد که کاملاً تازه باشد. چرا که این ماهی گوشت لطیف و حساس دارد که در هوای گرم خیلی زود فاسد میشود. برای انتخاب و نگهداری آن باید نهایت دقت را به کار برد. کولی تازه دارای چشمهای برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روی سطح آن باقی نمیماند در حالی که کولی کهنه شل و نرم است.

طرز تهیه کولی غورابیج غذای گیلانی
مواد لازم برای تهیه کولی غورابیج:
- کولی ( ماهی ریز) = ۸ عدد
- سبزی ( نعناع – خلواش – چوچاق و گشنیز) = نیم کیلو
- ترشی آبغوره = ۱/۵ فنجان
- شکر = ۱ قاشق غذاخوری
- مغز گردو = ۲۵۰ گرم

طرز تهیه کولی غورابیج غذای گیلانی
طرز تهیه کولی غورابیج:
توجه: مواد ذکر شده برای غذای ۵ تا ۶ است. مغز گردو را سائیده یا چرخ کرده با دو لیوان آب می گذاریم بپزد تا روغن بیندازد. کولی را پوست گرفته و نمک و فلفل زده در روغن داغ دو طرفش را سرخ می کنیم. سبزی را هم ساطوری ریز کرده و با روغن سرخ می کنیم. آنگاه کولی سرخ شده را با سبزی و ترشی در مغز گدوی پخته شده روی حرارت ملایم دم می کنیم بعد از یک ساعت که آهسته جوشید شکر و نمک و فلفل را به مقدار کافی اضافه کرده و بعد از چند دقیقه بر می داریم و با پلو سرو می کنیم.
رزبانو پرتال جامع بانوي ايراني
http://www.rozbano.com
_________________
[COLOR="blue"][url="http://www.rozbano.com/"]رزبانو پرتال جامع بانوي ايراني[/url][/COLOR]
http://www.rozbano.com