ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 4 پست ] 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: [ اخبار ] معرفی قلعه «آقچه کهریز» میلاجرد به عنوان پاتوق فرهنگی استان مرکزی
پستارسال شده در: دوشنبه 4 دی 1396, 1:51 pm 
مدیر کل تالار
مدیر کل تالار
نماد کاربر
آفلاين
تاريخ عضويت:چهارشنبه 1 دی 1389, 10:09 am
پست ها :
4697 پست
محل سکونت:
تهران
تشکر کرده اید:
11678 مرتبه
تشکر شده:
13204 مرتبه در 2822 پست ها

محل تولد: میلاجرد

حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران در بازدید از موزه استاد عیسی بهادری و نقاشخانه ایل بزچلو در بخش میلاجرد گفت: استاد عیسی بهادری مهره اصلی و تاثیرگذار در صنعت فرش دستباف ایران بوده و ایشان حق بزرگی در حوزه صنعت فرش و هنر ایرانی دارد.


وی باتوجه به پتانسیل این قلعه تاریخی و آثار شاخص عیسی خان بهادری در حوزه فرش، بر ایجاد پاتوق فرهنگی استان مرکزی در این منطقه تاکید کرد و افزود: مسئولان می توانند با عزم ملی، این مکان تاریخی و فرهنگی را احیا کرده و این قلعه را با تناسبی که با فرش ایران دارد به عنوان پایلوت و پاتوق فرش استان مرکزی معرفی کنند تا ساختاری جدید در فرش استان پدید آید.


رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: باید با برنامه ریزی و تحقیقات پژوهشی، ثبت جهانی فرش بزچلو را در دستور کار قرار داده شود که می توان با هدایت تورهای تجاری و فرهنگی و گردشگری بستر شکوفایی استعدادها را برای تربیت عیسی های دیگر فراهم آورد.


ظرفیت های بالقوه کمیجان برای برندسازی در صنعت فرش ایرانی


محمود مرادی، شهردار کمیجان نیز در این بازدید گفت: یکی از وظایف شهرداری ها شناسایی استعدادها و پتانسیل های هر شهر است که با توجه به ظرفیتی که دارند به برند تبدیل می شوند.


وی در ادامه افزود: در برنامه توسعه شهری کمیجان باید با شناسایی پتانسیل ها و سبقه فرهنگی و تاریخی این شهرستان بهره ببریم و آن را به سوی برندسازی هدایت کنیم.


شهردار کمیجان در خصوص نقاشخانه ایل بزچلو بخش میلاجرد و آثار ارزشمند عیسی خان بهادری گفت: نقش قالی بورچالی یا بزچلویی یکی از سبک های قالی ایرانی است و در جهان معروف و ممتاز است. باتوجه به اینکه زادگاه عیسی خان بهادری در دهکده آقچه کهریز بخش میلاجرد قرار دارد و آثار و طرح های مختلف عیسی خان نقش مهمی در تحول فرش ایرانی دارد، زمینه حضور بزرگان و مسئولان فرش ایرانی را در این منطقه فراهم کردیم.


مرادی یکی از اولویت های شهرداری را توسعه و عمران در حوزه گردشگری و صنایع دستی دانست و تصریح کرد: شهرداری به دنبال برند سازی و توسعه و عمران شهر با توجه به ظرفیت های فرهنگی و تاریخی است که در آینده بخشی از توسعه شهرستان کمیجان به صنایع دستی و فرش بزچلو گره می خورد.


وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف بلند مدت شهرداری برنامه ریزی در جهت تلفیق صنعت فرش ایرانی و صنعت مبل در منطقه است و بر این اساس تحول اساسی در اقتصاد و گردشگری شهرستان ایجاد می شود.


در ادامه این بازدید مسئولان و هنرمندان شهرستان با طرح دیدگاه های خود بر ضرورت احیای جایگاه جهانی استاد عیسی بهادری و نقاشخانه ایل بزچلو بخش میلاجرد تاکید کردند.






منبع سلام کمیجان


 


_________________


بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
کاربران زیر از شما کاربر محترم atabaki به خاطر این پست تشکر کرده اند
مرتضى غرىبى (دوشنبه 11 دی 1396, 5:40 am), aliazizi (چهارشنبه 9 خرداد 1397, 6:39 pm)
 موضوع پست: Re: معرفی قلعه «آقچه کهریز» میلاجرد به عنوان پاتوق فرهنگی استان مرکزی
پستارسال شده در: چهارشنبه 6 دی 1396, 9:43 am 
مدیر کل تالار
مدیر کل تالار
نماد کاربر
آفلاين
تاريخ عضويت:چهارشنبه 1 دی 1389, 10:09 am
پست ها :
4697 پست
محل سکونت:
تهران
تشکر کرده اید:
11678 مرتبه
تشکر شده:
13204 مرتبه در 2822 پست ها

محل تولد: میلاجرد

معرفی استاد عیسی خان بهادری
انسان‌های بزرگ، داستان‌های عجیبی دارند، انگار زندگی جور دیگری با آنها رفتار می‌کند، گویی در چشم زندگی هم آنها جور دیگری هستند.
عیسی‌خان بهادری نیز از آن دسته انسان‌های بزرگی است که زندگی سرشار از پویایی و موفقیت خود را از روستایی کوچک و دورافتاده در بخش میلاجرد استان مرکزی به نام آقچه‌کهریز آغاز کرد.
وی فرزند موسی‌خان بود و در ۲۲ دی‌ماه سال ۱۲۸۴ به دنیا آمد و پس از به پایان رساندن تحصیلاتش به تهران رفته و در مدرسه صنایع مستظرفه که به سرپرستی کمال‌الملک اداره می‌شد به تحصیل هنر پرداخت.
در این دوران با استعداد شگرفی که از خود نشان داد مبانی نقاشی و طبیعت‌سازی را نزد استاد اسماعیل آشتیانی فرا گرفت و از استاد حسین بهزاد نیز آموزه‌های ارزشمندی آموخت و اساتید را شگفت‌زده کرد.
اما، هرقدر اشتیاقت برای آموختن زیاد باشد باز هم دلتنگی برای وطن چیز دیگری است که داستان یک مشت خاک از آنجا آمده است.
وقتی که عیسی خان به خاطر دوری از وطن؛ دلتنگ می شود با ارسال نامه ای به مادر خود؛ اعلام میکند که قصد بازگشت به آقچه کهریز را دارد اما مادرش در جواب او مشتی خاک را در کیسه ای میریزد و به همراه نامه ای برای عیسی خان می فرستد.
مادر عیسی خان در آن نامه به فرزندش می نویسد که اگر دلتنگ وطن شدی به این خاک نگاه کن و به تحصیلت ادامه بده لذا با این کار عیسی خان از بازگشت منصرف شده و به تحصیلاتش ادامه می دهد.
بعد از این واقعه عیسی خان به تحصیلاتش ادامه می دهد و به مدارج بالایی از علم و هنر می رسد و شاگردان فراوانی را تربیت می کند و درنهایت سرپرست هنرستان هنرهای زیبای اصفهان می شود.
عیسی خان در تمام مدتی که در ایران بوده این خاک را به همراه خود داشته و نزدیکان و رفقا از این خاک باخبر بودند لذا بعد از سفر وی به پاریس، این خاک را به یکی از دوستان خود می سپارد که عیسی خان بعد از مدتی در پاریس از دنیا می رود و در همان جا نیز دفن می گردد.
این خاک درحال حاضر در موزه نگه داری می شود.
زنده یاد مرحوم استاد عیسی بهادری را یکی از ‏نوپردازان هنر صنعت فرش می دانند که حرکات نوینی ‏را در فرش ایران بنیان نهاد.
ایشان پس ازتحصیلات مقدماتی و آشنایی با طراحی فرش در اراک مدتی در روستای خود به کار طراحی نقشه فرش اشتغال داشت.
سپس وارد مدرسه کمال الملک شد و اصول نقاشی و طبیعت سازی را نزد استاد اسماعیل آشتیانی آموخت و پس ازآن با استاد طاهرزاده بهزاد همکاری داشت و آموزه های ارزشمندی آموخت.
به علت علاقه به اصفهان و مرکزیت هنرهای سنتی دراین شهر برای الگوبرداری ازگچبریها و نقاشی های بناهای تاریخی سفرهای پژوهشی به این شهر داشت .در سال 1315شمسی سرپرستی هنرستان جدید التاسیس هنرهای زیبای اصفهان را پذیرفت و بیش ازسی سال ریاست آن را برعهده داشت وی با اعتقاد به مبانی ‏ارزشمند هنرهای ایران در اعتلای آنها در عصر حاضر به ‏شدت تلاش می نمود.
زندگی هنری به نسبت کوتاه وی، ‏برکات بسیاری برای هنر سنتی معاصر ایران داشت. ‏عمر پربرکت این استاد فرزانه صرف شاگردانی شد که ‏اینک خود اساتیدی توانمند و تاثیر گذارند. که ازبرجسته ترین آنها استادعباسعلی پورصفا، استاد جوادرستم شیرازی ، استاد محمودفرشچیان و استاد امیرهوشنگ جزی زاده را می توان نام برد. و شاگردان بسیاری را تربیت نمود که هر یک از نام آوران عرصه هنرنگارگری و طراحی سنتی ایران در دوره معاصر می باشند. طراحی ‏های استادانه ایشان که تعدادی از آنها زینت بخش موزه ‏های ایران است.
راه نوینی در طراحی قالی باز نمود ‏که درهنرمندان پس از ایشان تاثیر بسیاری بجا گذاشت. ‏وی با استفاده ی هنرمندانه از آموخته های خود به ‏طرز حیرت آوری گلها و برگهای ختایی و اسلیمی را در‏قالی بکار گرفته است. قدرت تخیل بی مانند و قلم ‏ماهرانه او مفاهیم عرفانی و نمادین را در پیچش ‏گلها ، برگ ها و موتیف های سنتی به طرز خارق العاد ه ای ‏ظاهرنموده است.

استاد عیسی بهادری هنرمندی آشنا به مبانی هنر ایران وجهان بود او با نقشمایه های سنتی و پای بندی به اصول ومبانی هنرایران دست به ابتکار و نوآوری زد و با ترکیب عناصر اسلیمی وختایی وغیره نقش هایی بدیع وتازه با مضامین عرفانی ، فلسفی و اسطوره ای طراحی نمود که در تاریخ هنر طراحی فرش بی سابقه است و برای اولین بار در سال 1338در اصفهان پرتره بافی به شیوه نقاشی را اجرا نمود. او نقاش طبیعت ساز،نگارگر، طراح کاشی ،معرق چوب ،خاتم ،قلم زنی و سایر هنرهای سنتی ایران بود که از نظر خلاقیت و نوآوری در طراحی فرش سرآمد طراحان معاصر به شمار می رود از آثار ماندگار وی در طراحی فرش می توان به طرح بشریت ،شکارچرخ ،ستاره دریایی،تنازع بقا ،تشعیر و پروانه ها و مجلس ابن سینااز این جهت هیچ یک ازآثارش شبیه به هم نیست. استاد را می توان یکی ازبزرگترین احیاءکنندگان هنرهای سنتی ایران بشمار آورد.
او موفق به دریافت نشان های متعدد از جمله مدال هنر از نمایشگاه کالای ایران، دیپلم دنور و مدال طلاا ازنمایشگاه جهانی بروکسل و نشان علم و هنر از طرف دولت فرانسه گردید استاد عیسی بهادری در سال 1365در پاریس درگذشت و درگورستان پرلاشز پاریس به خاک سپرده شد

طراحی فرش استاد عیسی خان بهادری که در موزه لوور پاریس نگه داری می شود.


 


 حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران در زادگاه استاد عیسی خان بهادری در دهکده آقچه کهریز بخش میلاجرد


 


 


 



 


 



 


_________________


بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
کاربران زیر از شما کاربر محترم atabaki به خاطر این پست تشکر کرده اند
مرتضى غرىبى (دوشنبه 11 دی 1396, 5:40 am), aliazizi (چهارشنبه 9 خرداد 1397, 6:39 pm)
 موضوع پست: Re: معرفی قلعه «آقچه کهریز» میلاجرد به عنوان پاتوق فرهنگی استان مرکزی
پستارسال شده در: چهارشنبه 6 دی 1396, 9:48 am 
مدیر کل تالار
مدیر کل تالار
نماد کاربر
آفلاين
تاريخ عضويت:چهارشنبه 1 دی 1389, 10:09 am
پست ها :
4697 پست
محل سکونت:
تهران
تشکر کرده اید:
11678 مرتبه
تشکر شده:
13204 مرتبه در 2822 پست ها

محل تولد: میلاجرد

استاد بهادري هنرمندي آشنا به مباني هنر ايران و جهان بود،او با توجه به نقشمايه هاي سنتي و پاي بندي به اصول و مباني هنر ايران دست به ابتكار و نوآوري زد و با تركيب عناصر اسليمي و ختايي و غيره نقش هايي بديع و تازه با مضامين عرفاني ، فلسفي و اسطوره اي طراحي نمود كه در تاريخ هنر طراحي فرش بي سابقه است و براي اولين بار در سال 1338 در اصفهان پرتره بافي به شيوه نقاشي را اجرا نمود.


 


او نقاش طبيعت ساز ،نگارگر ، طراح كاشي،معرق چوب،خاتم،قلم زني و ساير هنرهاي سنتي ايراني بود كه از نظر خلاقيت و نوآوري در طراحي فرش سرآمد طراحان معاصر به شمار مي رود.


 


از آثار ماندگار وي در طراحي فرش مي توان به بشريت،شكار چرخ،ستاره دريايي،تنازع بقا،تشعير و پروانه ها اشاره كرد.او مانند نقاشان اروپايي پس از مطالعه، ابتدا طرح خود را به صورت اسكيس كار مي كرد و سپس آن را در ابعاد واقعي با زغال طراحي به روي كاغذ سفيد انتقال مي داد و در مرحله بعد با استفاده از ميز نور طرح خود را پاكنويس و ساخت و ساز مي كرد. از كارهاي ماندني او كاشيكاري نماي هنرستان هنرهاي زيبا و طرح كاشي گلدسته حرم حضرت سيدالشهدا را (كه آن را بدون دريافت مزد انجام داد) مي توان نام برد. گاهي نيز به ندرت براي توليد كنندگان بزرگ فرش اصفهان طرح مي داد.


 


استاد به شيوه طراحان اراك كاغذ شطرنجي را با نشاسته گندم روي پارچه چلوار مي چسبانيد،آنگاه طرح را با كاربن روي آن كپي مي كرد.سپس متن و نقوش را تماماً رنگ آميزي مي نمود.


براي هر طرحي بر اساس موضوع انتخابي موتيف هاي جديدي را با رعايت اصول و مباني هنر ايراني ابداع مي كرد.از اين جهت هيچ يك از آثارش شبيه به هم نيست.


 


شادروان عيسي بهادري را مي توان يكي از بزرگترين احياءكنندگان هنرهاي سنتي ايران در دوره معاصر به شمار آورد.او موفق به دريافت نشان هاي متعدد از جمله مدال هنر از نمايشگاه كالاي ايران،نشان سپاس و علمي و هنر از وزارت معارف،ديپلم دنور و مدال طلا از نمايشگاه جهاني بروكسل و نشان علم و هنر از طرف دولت فرانسه گرديد.


معرفي يكي از آثار استاد عيسي بهادري ( شكار چرخ )


قاليچه كرك و ابريشم اصفهان


موضوع طرح   شكار چرخ


طراح           عيسي بهادري


ابعاد             240*150 سانتيمتر


رجشمار        70 گره در 5/6 سانتيمتر طول و عرض


گره           نامتقارن ( فارسي )


پرز            مرينوس


چله           ابريشم طبيعي


پود           نخ پنبه اي


رنگها        طبيعي و گياهي


بافت        كارگاه قاليبافي هنرستان هنرهاي زيبا اصفهان زير نظر استاد غلامعلي حقيقي




وبلاگ آقچه کهریز


_________________


بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
کاربران زیر از شما کاربر محترم atabaki به خاطر این پست تشکر کرده اند
مرتضى غرىبى (دوشنبه 11 دی 1396, 5:40 am)
 موضوع پست: Re: معرفی قلعه «آقچه کهریز» میلاجرد به عنوان پاتوق فرهنگی استان مرکزی
پستارسال شده در: چهارشنبه 6 دی 1396, 9:48 am 
مدیر کل تالار
مدیر کل تالار
نماد کاربر
آفلاين
تاريخ عضويت:چهارشنبه 1 دی 1389, 10:09 am
پست ها :
4697 پست
محل سکونت:
تهران
تشکر کرده اید:
11678 مرتبه
تشکر شده:
13204 مرتبه در 2822 پست ها

محل تولد: میلاجرد

alt


از راست به چپ : زنده یاد دکتر اکبر بهادری - زنده یاد استاد عیسی بهادری - محمدحسین دبیرنیا


دکتر مهدی بهادری - مهندس محمود بهادری


زندگی


عیسی بهادری فرزند موسی خان متولد ۲۲ دی ماه سال ۱۲۸۴ در روستای آقچه کهریز از توابع بخش میلاجرد است. [۳] بعد از به پایان رساندن تحصیلاتش به تهران رفت و در مدرسه صنایع مستظرفه که به سرپرستی کمال الملک اداره می گشت به تحصیل هنر پرداخت.[۴] در این دوران مبانی نقاشی و طبیعت سازی را نزد استاد اسماعیل آشتیانی فرا گرفت و از استاد حسین بهزاد نیز آموزه های ارزشمندی آموخت. به علت علاقه به اصفهان و مرکزیت هنرهای سنتی در این شهر برای الگو برداری از گچبری ها و نقاشیهای بناهای تاریخی سفرهای پژوهشی به این شهر انجام می داد.[۵] بعد از پایان یافتن دوره تحصیلش به استخدام هنرستان هنرهای زیبا تهران در آمد و با راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا اصفهان سرپرست این هنرستان گشت. عیسی بهادری در سال ۱۳۴۵ بعد از ۳۰ سال سرپرستی هنرستان هنرهای زیبا اصفهان به سمت مدیر کل صنایع اصفهان منسوب شد و دو سال نیز در این مقام به خدمت پرداخت تا بازنشسته شد. سالهای آخر عمرش را در پاریس زندگی کرد تا در سال ۱۳۶۵در همین شهر از دنیا رفت و در آرامگاه پرلاشز پاریس نیز به خاک سپرده شد.


نو آوری ها


بهادری طراح هنری بود که در رشته های فرش، منبت، خاتم، موزائيک، كاشی، قلمزنی طرحهای ماندگاری از خود بر جای گذاشته و مبتکر طرحهای گل، برگ و پرنده به جای اشكال هندسی بر روی خاتم می باشد. وی توانست بر اساس مبانی هنر ایرانی همانند ترکیب طرحهای اسلیمی و ختایی طرحهای نوینی را به همراه مضمونهای فلسفی و عرفانی را نقش آفرینی کند. وی در سال ۱۳۳۸ برای نخستین بار پرتره بافی را به شیوه نقاشی اجرا نمود.


آثار


تابلوی فرش «بشریت» از کارهای معروف او است که در موزه هنرهای زیبای اصفهان نگهداری می‌شود.[۶] یکی دیگر از آثار وی با عنوان «مجلس ابن سینا» در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود. اثر معروف دیگر وی طرح فرشی به نام «تولد انسان» است که در موزه هنرهای ملی موجود است. وی همچنین طراح نقشه کاشیکاری گلدسته‌های حرم حسین بن علی (ع) و هنرستان هنرهای زیبا در اصفهان می‌باشد. [۷] طراحی گچبری اتاق اصفهانی ها در ساختمان موزه زمان تهران و نقشه فرشهای شکار چرخ، ستاره دريايی، تنازع بقا، تشعير و پروانه هااز آثار معروف وی می باشند که فرش شکار چرخ زیر نظر استاد غلامعلی صفدر زاده حقیقی در کارگاه قالی بافی هنرستان هنرهای زیبا اصفهان بافته شد. [۸]


شاگردان


از شاگردان وی می توان جواد رستم شیرازی، محمود فرشچیان، عباسعلی پور صفا و امیر هوشنگ جزی زاده را می توان نام برد. به گفته فرشچیان، «عیسی بهادری در طول تاریخ هنر ایران بزرگترین استاد در زمینه کاشی‌کاری، فرش، مینیاتور و تا حدی نقاشی بود.» والاترین ویژگی بهادری ایجاد رغبت در شاگردان، بیان گیرا و جذاب و ایجاد شور و شوق در شاگردان بوده‌است.[۹]


جایزه ها


وی دارای دیپلم «دونور»، مدال طلای نمایشگاه جهانی بروکسل و همچنین نشان علم و هنر فرانسه است.[۱۰]


 


_________________


بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي E-mail  
کاربران زیر از شما کاربر محترم atabaki به خاطر این پست تشکر کرده اند
مرتضى غرىبى (دوشنبه 11 دی 1396, 5:40 am)
نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 4 پست ] 


مباحث مرتبط
 مباحث   نويسنده   پاسخ ها   بازديدها   آخرين پست 
موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. استاندار استان مرکزی معرفی شد

atabaki

1

1109

سه شنبه 16 مهر 1392, 2:06 pm

maleki نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. استاندار استان مرکزی: جذب سرمایه گذار، راهگشای توسعه صنعتی و اقتصادی استان

atabaki

1

1393

دوشنبه 4 دی 1396, 1:54 pm

atabaki نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. دیدار استان دار مرکزی با مردم میلاجرد در آینده نزدیک

jalali

0

832

جمعه 2 اسفند 1392, 3:21 pm

jalali نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. استاندار استان مرکزی در دیدار با خانواده‌های شاهد و ایثارگر میلاجرد

atabaki

0

818

پنج شنبه 5 شهریور 1394, 4:58 am

atabaki نمایش آخرین ارسال

موضوع ناخوانده دیگری در این انجمن موجود نیست. سومین روز ازهفته فرهنگی و جشنواره فرهنگی وهنری موسیقی سنتی در شهر میلاجرد

atabaki

3

1301

سه شنبه 19 اسفند 1393, 12:25 pm

maleki نمایش آخرین ارسال

 


چه کسي حاضر است ؟

كاربران آنلاين: بدون كاربران آنلاين


شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد

جستجو براي:
انتقال به:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
MilajerdSoftwareGroup Powered by: M.S.G | base on: phpbb 3.0.12 | Persian translator: Maghsad
phpBB SEO